Bevalling
 
 

Assistentie bij thuisbevalling

Beval je thuis? Dan is de kraamverzorgster erbij. Zij vervult een belangrijke taak bij de thuisbevalling. Ze assisteert de verloskundige en kan jou, als je dat fijn vindt, ondersteunen. Zodra je kind geboren is, verzorgt ze jou en je pasgeboren baby. Daarbij houdt ze jullie allebei goed in de gaten. Bovendien zal ze ervoor zorgen dat de baby zo snel mogelijk huid-op-huid tegen je aan komt liggen. Wil je borstvoeding geven? Dan zal ze je meteen helpen bij het voeden van je baby.

 

Belinstructie

Zodra wij weten dat je bevallen bent kunnen we de kraamzorg inzetten.

Je bent met een verloskundige van “Verloskundigen aan het Spaarne” bevallen:

Dan weten we als “Kraamzorg aan het Spaarne” automatisch dat je bent bevallen en hoef je geen contact met ons op te nemen. Kraamzorg aan het Spaarne neemt met jou contact op hoe laat je de kraamverzorgster kan verwachten.

Je loopt tijdens de zwangerschap niet bij "Verlsokundigen aan het Spaarne of de gynaecoloog heeft de bevalling gedaan:

Je kan ons in de nacht een WhatsApp of SMS sturen om te laten weten dat je bent bevallen en wanneer je verwacht naar huis te gaan. Mocht je liever bellen dan kan je ons vanaf 08.00 uur telefonisch bereiken. WhatsApp, SMS of bel ons in ieder geval zodra je het ziekenhuis verlaat. 

De gynaecoloog gaat de bevalling doen:

Ga je bij de gynaecoloog bevallen en is de datum voor je bevalling al in je zwangerschap bekend, laat het ons dan even weten per WhatsApp, SMS of bel ons.

Telefoon nummers: 023- 5331572 / 06-83084407

 

 

Benodigdheden

Bedverhoging
In het kader van de Arbo-wet is het verplicht om het bed met minimaal 80 cm te verhogen. Dit dien je voor de bevalling in orde te maken. Ook wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen is het verplicht om tijdens je kraamtijd het bed te verhogen. Dit is noodzakelijk om het werk van de kraamverzorgster minder belastend te maken.

Kraampakket
Afhankelijk van je verzekering krijg je een kraampakket toegestuurd nadat je hen geïnformeerd hebt over je zwangerschap. Ontvang je dit niet, dan kun je de producten ook bij de drogist kopen, of bij de Thuiszorgwinkel.

Benodigdheden (Babyuitzet)
Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt, voor de bevalling en de kraamtijd heb je allerlei spullen nodig. Zorg dat je deze bijtijds in huis hebt. Check je kraampakket, veel van deze producten worden daarin aangeboden.

Thuisbevalling Ziekenhuis Kraamvrouw Baby Flesvoeding
X

© 2021 Kraamzorg aan het Spaarne | Kraamzorg aan het Spaarne is één organisatie samen met Verloskundigen praktijk aan het Spaarne. Wij leveren kraamzorg in Haarlem en omgeving.

menu
SpoedPraktijkE-mail