+31 (0) 23 533 1572
Welkom bij
Kraamzorg aan het Spaarne
Goede kraamzorg maakt het verschil

Kraamzorg en versoepeling van maatregelen

Blij zijn wij te kunnen melden dat de maatregelen rond het corona-virus kunnen versoepelen. Evengoed blijft de veiligheid van jou als cliënt, je gezin en onze medewerkers voorop staan. Wij volgen de overheid, RIVM, de GGD en de brancheorganisatie van Kraamzorg.
De extra hygiëneregels blijven. Zo schudden wij bijvoorbeeld nog geen handen. Maar iets ruimer is de regeling rond de intake en het kraambezoek. We nemen altijd telefonisch contact met je op, en bespreken dan of de intake bij jou thuis of telefonisch wordt gedaan. Als er geen (verdenking op) besmetting is, kan er tijdens de kraamweek één bezoeker komen als de kraamverzorgende er is.
Lees alle huidige maatregelen op onze website, Facebook en Instagram. Als je vragen hebt, kun je ons altijd mailen of bellen.

Kraamzorg aan het Spaarne

Van verloskundige tot kraamverzorgster

Kraamzorg aan het Spaarne is gekoppeld aan – je raadt het misschien al - de Verloskundigen aan het Spaarne. Dat is niet zomaar. Als verloskundigen werken wij dagelijks nauw samen met verschillende kraamzorgorganisaties. We maken de kraamzorg dus voortdurend van dichtbij mee. Zo groeide sinds een aantal jaar bij ons het verlangen om ook de kraamzorg onder onze hoede te nemen. Want goede kraamzorg is zó belangrijk! Niet alleen voor moeder en baby, maar voor het hele gezin, voor het herstel, en voor een goede start van het ouderschap. Kraamzorg kan in onze ogen dus altijd beter. Professioneler, vriendelijker, en vooral: persoonlijker.

Franchise

En dus is er nu Kraamzorg aan het Spaarne, een kleinschalige organisatie die samenwerkt met de Geboortezorgplus Franchise. Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om ons werk professioneel, verantwoord en veilig uit te voeren - en daar tegelijkertijd onze eigen invulling aan te geven.

Wat betekent dit nu voor jou?

Doordat onze kraamzorg nauw verbonden is aan de Verloskundigen aan het Spaarne zijn de lijntjes tussen kraamverzorgster en verloskundige zo kort als dat maar mogelijk is. Dat zorgt voor een persoonsgebonden kraamzorg die het beste bij jou past. Bovendien werken we als organisaties allemaal volgens hetzelfde beleid. Onze neuzen staan dezelfde kant uit. Dat zul je merken, niet alleen in de kwaliteit van kraamzorg, maar ook in de prettige sfeer onderling. Elke kraamverzorgsters die voor Kraamzorg aan het Spaarne werkt heeft natuurlijk een gedegen, professionele opleiding gevolgd. Plezier en passie voor het vak vinden we daarbij heel belangrijk!

Hoe ziet de kraamzorg eruit?

Gedurende je hele kraamtijd zie jij één en dezelfde kraamverzorgster. Dat geeft rust en stabiliteit. Onze kraamzorg is veelzijdig; de kraamverzorgster verzorgt en controleert moeder en kind, ze ondersteunt het gezin en instrueert ouders over verzorging en voeding van de baby. Daarnaast informeert ze de verloskundigen en doet ze een paar basic huishoudelijke taken. Dit alles gebeurt binnen een kraamzorgpakket dat volledig afgestemd is op jouw situatie. Een situatie die we gedurende de kraamperiode meerdere keren beoordelen, zodat we daar de beste zorg op kunnen afstemmen.

© 2019 Kraamzorg aan het Spaarne